6 VIKTIGA TIPS FÖR ATT SKYDDA OSS FRÅN CORONA VIRUSET ⋆ Yalla Kompis

6 VIKTIGA TIPS FÖR ATT SKYDDA OSS FRÅN CORONA VIRUSETVänligen Gilla vår Facebook-sida och följ oss på Twitter, du hittar symbolerna till vänster eller längst ner på denna sida


Change font size [ A+ ] /[ A- ]


Corona-viruset sprider sig snabbt över hela världen, hundratusentals människor är smittade och tusentals har dött, men det finns mycket viktiga åtgärder som kan vidtas för att skydda oss själva och vårt samhälle från att bli smittade.

Corona-viruset överförs när en infekterad person nysar eller hostar i luften och sprider små droppar som innehåller viruset som kan andas in av andra människor eller landar på ytor som de berör och sedan vidrör deras ansikte, ögon, näsa eller mun.

Den svenska regeringen har beslutat att förbjuda alla offentliga samlingar för mer än 500 personer, och de tog bort Karensdag för tillfället (den första sjukdagen som du inte får kompensation för) när du anmäler din sjukskrivning för att uppmuntra människor som känner sig sjuka att stanna hemma och att inte komma till jobbet och riskera att smitta andra.

Vi ska inte ha panik eftersom trotts att viruset sprider sig snabbt är det inte dödligt för de flesta människor, men de som är i hög risk är de med kronisk sjukdom och de med andningsproblem.

 

Här är 6 viktiga tips för att skydda dig själv och förhindra spridning av sjukdomen:

 

 1- Tvätta ofta händerna med tvål och vatten eller använd en sanitetsmedel

 

2- Använd servetter när du nyser och hosta

 

3- Kasta omedelbart bort använda servetter och tvätta händerna noggrant

 

4- Om du inte ha servetter, nysa eller hosta i ärmen

 

5- Rör inte i ansiktet, ögonen, näsan eller munnen med otvättade händer

 

6- Undvik nära kontakt med människor som är sjuka

 

Vi hoppas att alla kommer att vidta lämpliga åtgärder för att skydda oss själva och stoppa denna pandemi, och vi önskar god hälsa till alla.Vänligen Gilla vår Facebook-sida och följ oss på Twitter, du hittar symbolerna till vänster eller längst ner på denna sida


 
 

No comments

Add yours